גלוריה בקסט, חברה ב-APPCA (קיצור של American Personal & Private Chef Association), היא שפית אישית שמתמחה בבישול לכל מצב רפואי ובריאות טובה. בין המצבים הרפואיים שבהם היא מתמקדת נמצאת מחלת הסרטן.
ביקשנו ממנה לכתוב כאן פוסט אורח כדי להסביר את הרקע שלה, את האתגרים בעבודה עם לקוחות הסובלים מסרטן והתגליות שגילתה שהצליחו לעזור להם. היא הסכימה בנדיבות ואף סיפקה לנו תמונות ומתכון למרק שהיא מכינה ללקוחות שעוברים כימותרפיה והקרנות. אם זה תחום שאתם מעוניינים להתמקד בו בעסק שלכם, כדאי לכם לקרוא את הפוסט הזה:
אני עוסקת בבישול בריא מזה 40 שנה. זו הייתה אבולוציה איטית של ההשכלה שלי בתחום והחלתה על המתכונים שלי. התחלתי ללמוד שיעורי בישול פרטיים במקרוביוטיקה, שהתפתחו לפתיחת עסק של קייטרינג קטן. בתור שפית אישית ותזונאית מיומנת, בישלתי, ייעצתי ותמכתי באנשים שמבקשים לשפר את בריאותם, לרדת במשקל, לנהל דיאטות מיוחדות או מצבים בריאותיים ולהחלים ממחלות או ניתוחים במהלך העשורים האחרונים.
התפריטים שלי נעים בין מקרוביוטיים לבריאים ללב, עם דגש על טעם וטריות. החברה הנוכחית שלי, Chef Gloria B, ממשיכה להציע את שירותי השף האישיים שלי, כולל הכנת ארוחות בריאות המותאמות לצרכי הלקוחות, כמו גם שיעורי בישול וסיורים בסופרמרקט.
בין השנים 1997-2004, בזמן שעבדתי במעבדות אבוט, ב-ZonePerfect Nutrition, ייעצתי ליותר מ-100 אנשים מדי יום בנושא תזונה ואורח חיים. את הטור השבועי שלי "בישול עם גלוריה" באתר ZonePerfect קראו כרבע מיליון אנשים. יצרתי מאות מתכונים לבריאות, שהופיעו בספרי הבישול של שומרי משקל, ספר הבישול "ריפוי הלב" ועוד רבים אחרים. המתכונים האלה והגישה שלי לאורח חיים מאוזן פורסמו על ידי מקגרו היל בספרי, ZonePerfect Cooking Made Easy (ספטמבר 2006).
בשנת 2011, אישה שחלתה בסרטן השד שלב 4 פנתה אליי בנוגע לעבודות שף עד הבית עבורה. היא הציגה אותי בפני תיאה, התזונאית שלה, שעבדה שנים רבות עם חולי סרטן. תיאה נתנה לי רשימה של מאכלים שהלקוחה שלי לא היתה יכולה לאכול. בישלתי ארוחת בוקר, צהריים וארוחת ערב וזה היה מאתגר מאוד כי בנוסף לאופי המגביל של הדיאטה, בלוטות הטעם שלה המשיכו להשתנות. עם זאת, מכיוון שבמקרה אני אדם שאוהב אתגרי אוכל, הייתי משחקת עם התפריט בניסיון להבין איך לשמור לה על תזונה טובה וגם טעימה; זה הופך אותי ליצירתית יותר.
היו לי הזדמנויות רבות לדון בבישול עבור לקוחות חולי סרטן עם תיאה. עבדתי עם האישה הזו ארבע שנים עד שלמרבה הצער היא נפטרה, אבל אני ממשיכה לקבל יותר לקוחות שחולים בסרטן ומשתמשת ברשימה של תיאה בכל פעם שאני מבשלת עבורם.
למדתי לאורך השנים שלתזונאים שונים יש נקודות מבט שונות לגבי חולי סרטן ותזונה. הצגתי את עצמי בפני התזונאים בבית החולים הכללי של מסצ'וסטס, בבית החולים בריגהאם ובמרכז הסוכרת ג'וסלין. רבים חוששים לומר את דעתם לגבי מה שיועיל לחולים מכיוון שזה מגביל והם חוששים שהחולים לא יאכלו את התזונה הזו. רבים מרגישים שלהאכיל את חולי סרטן לא משנה במה, מכיוון שהם רזים כל כך, הוא הדבר החשוב ביותר.